Подобрување на програмите за третман во КПУ и ВПД

Подобрување на програмите за третман во КПУ и ВПД

Македонското пенолошко друштво потпиша Меморандум за соработка со Хелп во рамките на програмата „Поддршка на социо-економската стабилност во Западен Балкан 2019-2020“ за спроведување на проектот Подобрување на програмите за третман во казнено-поправните установи и...
Штитениците од Воспитно поправниот дом „Тетово“ добиваат нов дом

Штитениците од Воспитно поправниот дом „Тетово“ добиваат нов дом

Штитениците од Воспитно поправниот дом „Тетово“ добиваат нов дом – од малолетничкиот затвор „Охрид“, тие ќе може да почне да се преселуваат веќе од понеделник. Воспитно поправниот дом е со капацитет од 110 лица. Вкупната нето површина на објектите е на околу 3500 м2....