Благодарница за Македонско пенолошко друштво од КПУ Затвор Охрид

Благодарница за Македонско пенолошко друштво од КПУ Затвор Охрид

Македонско пенолошко друштво доби признание од директорот на Затвор Охрид за отворената и несебична поддршка кон КПУ Затвор Охрид, за особениот придонес во развојот на неговите капацитети и подобрување на условите во установата. Благодарница Македонско пенолошко...
Затвореници од велешкиот затвор уредуваат плажа на езерото Младост

Затвореници од велешкиот затвор уредуваат плажа на езерото Младост

Се уредува „Првата плажа“ на езерото Младост, а во градежните работи, покрај вработените од „ЈКП Дервен“ и „Тргоцемент“, учествуваат и девет лица кои отслужуваат казна во затворот близу Велес. Една седмица тие се ангажирани на општествено-корисна работа и локалната...