МПД - акциски грантист на Цивика Мобилитас

МПД - акциски грантист на Цивика Мобилитас

Вонредната состојба во земјава не влијаеше на процесот на евалуација на доставените пријави на повикот за акциски грантови (ЦМ-АКТ-05). Комисијата за избор на грантови по електронски пат ги оцени пријавите, по што одлучи дека добитниците на акциски грантови се 12...
Најголемата судница во земјава направена во затворот „Идризово“

Најголемата судница во земјава направена во затворот „Идризово“

Најголемата судница во земјава направена во затворот „Идризово“. Имајќи ја предвид сериозноста на тешките кривични дела и безбедносните причини, оваа судница со капацитет од околу 120 лица, ќе овозможи судењата на притворените лица за овие случаи да се одвиваат во...
Јавна расправа за состојбата со човековите права во казнено-поправните установи

Јавна расправа за состојбата со човековите права во казнено-поправните установи

Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот на 22 јули 2019 година, одржи јавна расправа на тема „Состојбата со човековите права во казнено-поправните установи во Република Северна Македонија“. На јавната расправа присуствуваа членови...