Се уредува „Првата плажа“ на езерото Младост, а во градежните работи, покрај вработените од „ЈКП Дервен“ и „Тргоцемент“, учествуваат и девет лица кои отслужуваат казна во затворот близу Велес. Една седмица тие се ангажирани на општествено-корисна работа и локалната власт има многу пофалби за нив.

„Раководителите кои работат на терен упатија многу пофални зборови за ангажираноста на затворениците, кои биле вредни и дисциплинирани. Им благодарам за помошта“, кажа градоначалникот на Велес Аце Коцевски.

Затворениците од велешкиот затвор често учествуваат и во градежните работи во Основен суд Велес.

Извор: https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/vo-ureduvaneto-na-plazha-na-ezeroto-mladost-uchestvuvaat-i-zatvorenitsi-od-veleshkiot-zatvor/